GOD JUL!!

Nu är det snart julafton :)
Har inte så mycket julkänsla med det beror väl på att man befinnner sig på lite varmare breddgrader :) Måste erkänna att visst är det skönt att slippa julstressen och sånt men samtidigt önskar jag att jag var hemma och susade runt hela länet för att hinna fira med alla mina tre familjer!
Får ta igen det med en kryssning eller liknande när jag kommer hem tycker jag! ;)

Här i Costa Teguise där jag bor och jobbar står julgranarna tätt! Vart man än tittar in på hotellen och affärerna finns stora fina julgranar med massa dekorationer och blinkade lampor i. haha förstår mig inte riktigt på spanjorerna ibland, överallt är det lampor som blinkar i olika takt o färger, man blir nästan lite snurrig. De verkar också se tomten som en riktig duktig klättrare för den enda tomten som går att köpa är en tomte som klättrar på en stege eller som man sätter fast på sin balkong eller liknande, och självklar massa blinkande lampor som är snurrade runt stegen haha jag och Anna skrattar gott :)

Imorgon får vi se vad som händer, vi är bjudna till Annas chef och fru på middag men vi är hundra procent säker på att det blir nåt eftersom att chefens frus pappa är sjuk som ska vara kock. Men nåt ska vi allt hitta på :) på fredag blir det kanske fest med min arbetskamrat från turistbyrån, i huvudstaden Arrecife, får se om jag hänger med eller inte för jag ska upp på lördag morgon och hjälpa Alexandra och jobba på en sand skulptur tävling på stranden. Fast samtidigt är det ju lite av tradition och festa på juldagen så vi får se hur det blir :)

Denna veckan skulle vi egentligen ha en julmarknad från måndag till onsdag men just denna vecka måste det regna och blåsa så vi fick ställa in den... jättetråkigt eftersom att det är enda veckan som har varit riktigt dålig sen jag kom hit. Men vi ska försöka köra en sorts marknad från måndag till onsdag nästa vecka istället men inte fokusera på jul eftersom att man nog är rätt mätt på jul då, men nåt blir det iaf :)

Har räknat mina dagar som jag har kvar här nu, jobbar endast 6 dagar till, lördag denna vecka, tre dagar nästa vecka och två dagar första veckan i januari. 6 januari är det röd dag så då blir det en packa-väskan-dag och på torsdag kväll den 7 januari åker vi till London!! Herregud det är bara två veckor kvar imorgon! kan inte förstå att jag redan varit här i 6 veckor! tiden går fort när man har roligt helt enkelt :) detta har verkligen varit en otrolig resa och är mycket nöjd över att jag gjort den! Alexandra är guld värd och absolut en person som jag kommer fortsätta ha kontakt med och om jag far på semester ska jag definitivt välja Lanzarote! Trots att vi rest runt ön tre gånger finns det fortfarande så mycket mer att se :)

Men vissa dagar har ju varit bättre än andra såklart.. vissa dagar går jag runt o småler för mig själv och vill göra ett litet glädjeskutt/hopp för att jag är så förväntansfull att få åka till London (Måste hitta en vinterjacka!! Har ju bara min sommarjacka o den kommer jag INTE långt på haha) sen sthlm o träffa Elin och Helen för att därefter få sätta mig till rätta i förstaklass-vagnen och åka mot Sundsvall där Marcus möter upp mig! Herregud! kommer ju krama ihjäl den stackarn :) men det får han leva med, kanske kan få låna Petras hockeydress så han inte får ont ;)

Samtidigt vill jag inte alls fara härifrån! Hem till kyla och stress över examensarbete, projektarbete och redovisningar! Vill ha värme och palmer, det är min värld det :) Och jag kommer att sakna vissa från jobbet så otroligt mycket! men man får åka tillbaka helt enkelt, har ju iofs en praktikperiod kvar så man vet ju aldrig :)

Mamma och Erik:
Det känns konstigt att inte fira jul med er! Hoppas att ni får det jättemysigt och att ni inte jobbar alltför mycket. Till sommaren tycker jag att vi ska göra en resa hit ner, tror ni kommer bli mycket imponerade :) Ni får hälsa mormor så mycket från mig och hoppas att hon får må bra! Krama henne från mig när vi träffar hon!
Saknar er otroligt mycket men nu ses vi snart! Ha en mysig jul och ta hand om varandra, en STOR kram från lilla mig och en rak höger till Eriks överarm hihi :) Pusskram

Pappa och Anki:
Hoppas att ni får en jättebra jul och ni får hälsa alla så gott från mig! Bilder på Tusse var så otroligt söt! har visat den för alla på jobbet och använder den som skrivbordsunderlägg på datorn och bakgrundbild på datorn :) Ska bli kul o komma hem och se all snö! Måste vara hur mysigt som helst nu när det är så mycket snö. Kan vi kanske göra en utflykt till nån sjö :) Ha en underbart mysig jul och ta hand om varandra! Pussokram

Daniel:
Är detta första julen vi inte firar ihop? Känns konstigt vilket fall! Men det var bra att vi fick tid att umgås på Takida konserten, inte ofta vi hinner umgås nuförtiden :) Hoppas att du får en underbar helg och att du blir bortskämd med god mat och trevligt sällskap! Saknar dig otroligt mycket! Puss o kram

Eva och Christer Sonidsson:
Jag såg verkligen fram emot att få fira jul med er och få ta del av era traditioner men vi får ta igen det nästa år :) Hoppas att ni inte stressar alltför mycket utan kommer ihåg att slappna av och njuta av helgen! En stor kram till er och hoppas att ni får en underbar jul!! Ta hand om varandra! pussokram

Marcusen!!:
Saknar dig så otrolig mycket att du inte förstår! Vissa dagar vill man bara fara hem för att få krama dig men det är ju lite svårt :) Det ska bli så underbart att få vara i din famn snart. Önskar jag kunde fått fira med jul på dig så vi fått börja en tradition tillsammans! Älskar dig älsklingen och hoppas du får en underbar och mysig helg med familjen. Ditt uppdrag är att krama ALLA från mig :) Pussar och kramar från Din





God Jul och Gott Nytt År alla underbara människor jag har omkring mig!
Önskar Elin som tycker om stora paket =D

Långhelg del 2

Heja,

Nu kommer bilderna från vår andra dag som turister på ön :)



Vi besökte en kaktusträdgård :)



Vissa kaktusar kunde man tro var en liten sittkudde 8)



Jameos de agua. En kollapsad vulkan med en tunnel i, typ :p



Utsiktplats där man kan se ön Graciosa, man ser den lilla staden och vulkanen bakom :)



Jag och Teern med Graciosa i bakgrunden




Vi avslutade dagen med att äta en underbart god fiskrätt med 4 olika fisk, potatis, sallad och goda såser

Det var några fler bilder :)
Har som sagt sjuttioelva bilder till men dom får ni se när jag kommer hem igen :)
Igår åskade o blixtrade det hela natten, blev lite orolig att blixten skulle slå ner meen vi klarade oss :)
Nästa vecka blir det lite julfester och jullunch och julveckan har vi den årliga julmarkanden. Börjar bli lite juligare här då all julbelysning tänds o julgranarna börjar komma på plats på hotellen, affärerna och restaurangerna, underbart skönt o slippa snön! tomeluva, kjol o linne är en mycket bra kombination :D

Lägg in kommentarer nu! Annars uppdaterar jag inge mer på hela resan!! ;D

Pussokram

Långhelg

Heja!

Helgen som var hade jag o Anna långhelg från lördag tom tisdag hur härligt som helst. Vi passade på att hyra en bil i två dagar för att se ön lite mer :)



Här är vi i nationalparken Timanfaya där det finns aktiva vulkaner. Tittar ni längst till vänster på bilden kan ni se restaurangen. Häftigt att se den stora vulkan bredvid :)



Varmvatten som värmts upp av vulkanen, blir som en geisher (hur stava?)



Den hemska parkeringen nedanför restaurangen, vi ställde oss längst ner där det var lite plattare :)
den smala vägen ni ser längt bort åkte vi buss på runt nationalparken! Huvva...



Jag o Anna kisar vid bodeeegan :) vi provade lite olika viner och köpte med oss en flaska





Här är en bild från Playa Blanca, Lanzaroten sydligaste ort. Den svarta grejen ni ser på bilden är ett hus där ägaren byggt en vulkan på huset. Enligt Annas chef är det Lanzarotes fulaste hus haha


Internet vill inte fungera riktigt. Försöker lägga upp fler bilder från andra dagen vi snurrade på ön en annan dag.
Har hundratals bilder som jag tagit under helgen men det är inte samma sak då man förklarar och ser på bilderna och då man bara rullar ner på sidan och ser en massa bilder man inte vet vad det är :p

Men vi ses snart så då kan jag berätta aaallt o lite till :)

Puss o kram

Sanna: Jag saknar dig en massa! När jag kommer hem styr vi ihop nåt kul, slalom om det finns snö tycker jag :)
Hoppas att du får en underbar födelsedag på lördag :D Säger GRATTIS redan nu för jag vill vara först ;D
Tusen Kramar min hjärtevän

IKEA

Idag har jag varit på IKEA! :D
Innan vi for till IKEA var vi på TUI: s huvudkontor i Puerto del Carmen på cocktail möte, träffade massa viktigt folk inom turismbranschen synd bara att 80 % pratade spanska men hittade allt några som kunde engelska oxå o dettutom svenska, var himla trevligt :) Försökte flörta in mig hos Fritidsresor (som ingår i TUI) för att få en praktikplats där i mars-maj men måste gå via huvudkontoret i Stockholm som vanligt, fördelen är att jag kan lämna en massa referenser på dem jag träffat idag så man vet ju aldrig :)
Efteråt for jag o Alexandra till IKEA för att köpa julpynt och godis, glögg, julmust o kakor! Hade inte så mycket tid att spendera där för Alexandra skulle hem o undervisa en tjej i tyska men hann allt få med mig en hel del :)
Träffade svenska i kön när jag skulle betala oxå.

En liten bild på vad jag fyndade :) Någon som blev överlycklig när jag kom hem med mina fynd var såklart syrran Anna :D Vi blev två små barn som mumsade i oss kanelbullar, juleskum och julmust haha :)



hihi nu blev det film o mys :)
Ska försöka hitta ett shopping center i Puerto del Carmen imorn, måste ju ha en vinterjacka och skor till jag far till London o Sthlm annars fryser jag ihjäl! tog bara med mig min allra tunnaste sommarjacka o den funkar ju inte aaalls :)

Pussokram <3

Lördag 28 november

Några bilder från helgens event :)


Tälten med utställarna från 15 olika länder


Svensk barnkör :)


Den fina skylten som jag o den andra praktikanten, Alberto gjorde min första vecka


Det var även svenskar som bjöd på fika och visade upp lite traditionellt julpyssel (som de köpt på IKEA som finns på ön :))


Personaaaaleen :) Jag, andra praktikanten Alberto, min chef o handledare Alexandra, några arbetare Mingo och Julio :)


Vi gick på restaurang när allt var klart med eventet. Ser liite sliten o trött ut men det är ju helg o det firas med glass o jordgubbar med lite sangria :D


Ska förhoppningsvis till IKEA nån dag i veckan, det går ingen buss dit men min chef har lovat att vi ska fara dit så jag kan köpa julmust o sånt :)
På måndag och tisdag är det helg här så vi har 4 dagars helg snart o det känns ju inte helt fel :) Jag o Anna ska förhoppningsvis, om värdet och börschen tillåter, hyra en bil och se oss omkring ön lite grann.

Ha det bra alla, släng gärna in en kommentar så jag vet hur ni har det hemma :)

Pusskram

RSS 2.0